COLECTIV: NU AM UITAT!

 

 

                 Cineva a declarat la televizor ca destinul evenimentului care a bulversat o tara intreaga : focul din COLECTIV, va fi uitat, ca toate celelalte.

Lumea pare ca s-a calmat si a uitat tot ce s-a intamplat. Sa fie oare asa?

Sa fie pleacarea lui Ponta de la Palatul Victoria usa care s-a deschis spre drumul uitarii?

Au mai ramas o mana de oameni care mai trec, pun o floare, aprind o candela si pleaca ,tacuti, resemnati, amarati.

Pentru unii victimele au fost niste nume, pentru altii au fost doar cifre, pentru restul a fost o stire in bucla la televizor.

Ei bine nu! Inca mai sunt oameni care tin minte si nu vor uita niciodata, fie ca au scapat din infern cu viata, fie ca au pierdut pe cineva drag, fie ca sunt oameni si au suflet.

Este de datoria noastra, a celor care ne pasa sa nu-i lasam pe oameni sa uite, sa nu-i lasam sa ne mature durerea sub covor, sa nu-i lasam sa scape pe vinovati, chiar daca au si ei prieteni, familie… Trebuia sa se gandeasca inainte de a permite sa se produca aceasta monstruozitate.

Ma uit la televizor si vad durerea Francezilor in urma atentatelor din seara fatidica numita generic „Bataclan”. Ei nu au uitat. Ei nu i-au uitat nici pe cei de la Charlie Hebdo.

E dureros cand vin altii si atenteaza la viata oamenilor din tara ta. Dar ce se intampla cand ai tai o fac cu nonsalanta?

Romania sufera de cancer politic si institutional. Si dupa tot ce s-a intamplat nu numai numarul victimelor a crescut ci si numarul vinovatilor, numarul complicilor, numarul criminalilor.

In fiecare zi in care nu auzim nimic despre condamnarea vinovatilor, a celor care au luat vietile tinerilor din COLECTIV, este o zi in plus, o zi prea mult, o zi in care se mai adauga nume pe lista vinovatilor. Fiecare individ care plimba hartii de la un birou la altul si nu isi face treaba pentru a pedepsi aceasta crima oribila se face si el complice si vinovat in acest caz.

Romani nu lasati COLECTIV-ul sa devina un caz rece pentru ca daca permiteti sa se intample asa veti fi si voi complici vinovati. Daca permiteti sa se intample asta vor mai fi si alte cazuri similare si poate data viitoare nu va fi un nume necunoscut pe lista de la IML, poate nu va fi un numar pe care-l veti uita.

Deschideti-va mintea si sufletul va rog!

Hai sa incepem anul reusind sa facem ceva nu numai incercand…

Acest articol a fost publicat în Cultura. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.