Lipsa de profesionalism la o emisiune intitulata “Profesionistii”

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei care au avut ocazia si neplacerea de a urmari emisiunea Eugeniei Voda « Profesionistii » unde i-a avut ca invitati pe Emilia Sercan si Catalin Tolontan, au fost poate surprinsi de ce le-a fost dat sa auda si sa vada.

Nu pot sa cred ca TVR-ul a coborat atat de jos incat sa-si compromita si sa-si sacrifice demnitatea profesionala pe altarul senzationalului. Ceea ce s-a intamplat in emisiune a fost o demonstratie de lipsa de etica profesionala si de mediocritate umana.

Recunosc ca emisiunea « Profesionistii » mi-a fost mult timp draga, intrucat era singura emisiune de la TVR care mai avea o urma de cultura si de rafinament. Acesta din urma era bineinteles potentat de prezenta invitatilor din platou. Regret nespus declinul acestei emisiuni odata cu aparitia unor invitati sub standardele initiale ale emisiunii. Regret si mai tare auto-sabotarea Eugeniei Voda care dintr-un motiv sau altul a uitat la ce televiziune lucreaza, ce emisiune pastoreste. Odata cu editia in care i-a avut invitati pe Emilia Sercan si Catalin Tolontan, totul s-a naruit si culmea nu din cauza invitatilor ci din vina realizatoarei tv.

Asa cum Emilia si-a manifestat remuscarile pe care le avea pentru ca a facut un compromis pe care nu si l-a dorit, lucrand pentru un post de televiziune condus din umbra gratiilor de un penal, asa mi-e si mie rusine de o televiziune la care am lucrat si de care pana acum in ciuda coruptiei din interior, m-am simtit mandra.

Mandria vine din faptul ca in ciuda mizeriei, in orice loc exista si lumina, oameni dedicati, profesionisti si binevoitori. Poate mi se pare mie, insa am impresia ca modelele de profesionalism din TVR au fost calcate in picioare. Unele au facut un compromis si au ramas… altele au decis sa paraseasca cladirea  Televiziunii Istorice…

Ce mai conteaza istoria cand ai legitimatie de TVR ?

Ce mai conteaza respectul, demnitatea si alte valori umane respectabile cand intrii pe post in fiecare saptamana ?

Eu cred ca mai conteaza si ca nimic bun nu poate fi facut fara integritate si respect.

Se pare insa ca sistemul nu este de acord cu mine iar eu… nu pot fi de acord cu sistemul si nici nu am incercat.

Draga Emilia Sercan, nu va cunosc, nu ne-am intalnit niciodata insa cred cu tarie ca dorinta de a va face meseria cat se poate de bine in contextul dat, nu lasa loc de regrete nici de remuscari. Meseria de jurnalist este o meserie necesara, ba chiar vitala pentru o societate moderna. Faptul ca ati dorit sa va continuati cariera, pentru a putea face lumina acolo unde intunericul ameninta sa se lase pentru totdeauna, nu este un motiv de tristete. Ceea ce s-a intamplat in emisiunea « Profesionistii » spune multe despre dumneavoastra dar spune si mai multe despre realizatoarea ei.

Cele spuse dar si cele nerostite nu sunt oglinda dumneavoastra asa cum TVR-ul nu este si nu a fost niciodata o oglinda a personalitatii mele.

Domnul Tolontan are admiratia mea pentru simplul fapt ca a avut taria de caracter, siguranta de sine si suficient simt al umorului pentru a ramane pana la sfarsitul filmarii. Sunt convinsa ca a ramas in emisiune din respect pentru telespectatori.

Cum se spune : « razbunarea este mai buna servita rece ».

Oare de ce se mira Eugenia Voda de un salariu primit candva de un profesionist. In TVR sunt cativa angajati care de ani de zile primesc salarii care depasesc cu mult suma de care doamna Voda se minuna. Oare dansa cat a primit ca sa se faca de ras in public ? Sau a facut-o pe gratis asa cum lasa sa se inteleaga ca ar fi realizat emisiunea « Profesionistii » timp de atatia ani ?

 

Acest articol a fost publicat în Cultura, Idei și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.