Piata Revolutiei 5 iulie 2012

 Adevaratii oratori ies la iveala in cele mai nebanuite momente

 

In Piata Revolutiei din Bucuresti, priveste tacut de pe soclu, chipul impietrit al lui Corneliu Coposu. Desi nu este cea mai reusita opera de arta va trebui sa ne ajunga ca sa ne aduca aminte de aceasta personalitate politica intrata in istorie. Intuiesc ca daca ar fi fost inca in viata Corneliu Coposu ar fi fost prezent in piata alaturi de cei care nu-si mai gasesc linistea de cand Statul de Drept din Romania a fost zdruncinat din temelii.

Debea sosit de la Bruxelles, Profesor Doctor Cristian Preda, parlamentar european cu diploma de doctor PE BUNE, ne anunta in cel mai frumos discurs politic pe care l-am auzit in ultimii ani, ca Romania este comparata cu Paraguayul, cu Belarusul, in strainatate se vorbeste despre haosul din Romania … „va place?” intreaba Cristian Preda, iar cei adunati la miting raspund raspicat „NU”. Apoi reaminteste noile gesturi politice ale lui Crin Antonescu si Victor Ponta, a facut referire la Adrian Nastase si la nerusinata sa comparatie cu Maniu.

La intrebarea lui Cristian Preda cei prezenti au raspus un „NU”categoric atunci cand este vorba de a intra sub jugul USL-ist. La fel a urmat si refuzul de a accepta controlul USL-ist al ICR-ului, al Curtii Constitutionale, a Monitorului Oficial, a Arhivelor Statului, TVR, Radio… si lista continua.

Monica Macovei prezenta si ea la manifestatie a spus ca Romania este „un Stat Capturat” iar din data de 3 iulie ii este Frica. Este timpul de a fi aproape unii de ceilalti si sa iesim in strada. Locul nostru nu mai este acasa pe canapea in fata televizorului a mai adaugat aceasta.

Mihai Razvan Ungureanu este pe drum spre scena deschisa, printre cei prezenti se afla si Toader Paleologu…

Iar publicul striga alternativ „Ponta nu uita Romania nu e a ta” si „ Basescu!”. Este pentru prima data in foarte mult timp cand numele Presedintelui este strigat cu atata dorinta, speranta, emotie si urgenta.

 

Va urma!

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.