Vladimir Cosma decorat de Casa Regala a Romaniei

Compozitorul Vladimir Cosma va primi Decorația Regală Nihil Sine Deo, Luni 24 Octombrie 2016 la Palatul Peles de la Sinaia. Este o distinctie deosebita mult asteptata de admiratorii maestrului.
Maestrul Cosma mi-a comunicat telefonic vestea, inainte de a porni pentru a treia oara spre tara dupa plecarea sa in 1963. Modest si delicat asa cum il stiu toti cei care au avut placerea sa colaboreze cu el, mi-a transmis ca de aceasta data nu se va putea opri si in Capitala deoarece, il asteapta nenumarate proiecte care au fost puse in asteptare datorita acestei ocazii deosebite.
Asa cum probabil ati aflat deja din presa, din interviurile pe care le-am avut impreuna sau pe care le-a acordat altor colegi jurnalisti, Vladimir Cosma calatoreste pretutindeni, unde se poate, cu trenul. Din acest motiv, fiecare deplasare are o importanta deosebita si trebuie planuita din timp.
Nu stiu despre altii dar ma bucur sa fi participat la reuniunea sa cu tara natala, iar recunoasterea tarzie a intregii sale activitati care continua sa infloreasca, este pentru admiratorii sai si mai ales pentru mine, o implinire fara margini.
Legaturile reinoite cu tara i-au deschis portile catre noi colaborari cu artisti si muzicieni romani, aici in tara cat si in strainatate.
In prezent tocmai a terminat coloana sonora a unui nou film « Octav » realizat de Serge I. Celibidachi, fiul renumitului dirijor. In acest film, rolul principal este jucat de indragitul « international » Marcel Iures si promite sa aiba succes.
Citat de presa, Marcel Iures marturiseste despre film : „Octav este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit pana acum. M-a cucerit de la prima citire. Acest rol este o provocare actoriceasca pentru mine deoarece presupune să interpretez personajul unui copil din perspectiva unui adult”.

Pana la premiera filmului… Il felicitam din suflet pe Maestrul Cosma pentru noua nestemata pe care o adauga coroanei sale de Rege al Muzicii de film.

Acest articol a fost publicat în Cultura, Espace Francophone. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.